Espumisan® je známý a osvědčený lék používaný k léčbě příznaků zažívacích obtíží v důsledku nadměrného množství plynu v zažívacím traktu, např. nadýmání.

Léčivou látkou přípravku Espumisan® je simetikon. Simetikon snižuje povrchové napětí bublin plynu, které pak mohou být snáze vstřebány střevní stěnou nebo odstraněny ze zažívacího traktu normální činností střev.

 

Espumisan®:
Pomoc při odstraňování obtíží
  • Espumisan® obsahuje 40 mg simetikonu, který způsobuje účinný rozpad bublinek plynu nahromaděných v zažívacím traktu, čímž snižuje pocit plnosti a napětí v břiše.
Pomáhá zajistit správnou diagnózu při zobrazovacím vyšetřením v oblasti břicha
  • Tobolky Espumisan® se doporučují pro přípravu pacienta na zobrazovací vyšetření dutiny břišní.
Dobrá snášenlivost
  • Espumisan® obsahuje simetikon, který působí lokálně, nikoli systémově, takže může být užíván společně s jinými léky.
  • Tobolky Espumisan® obsahují chemicky neutrální látku, takže je lze užívat dlouhodobě*, bez rizika předávkování.
  • Tobolky Espumisan® neobsahují cukr a mohou je užívat diabetici nebo osoby s poruchami trávení cukru.
  • Simetikon se nevstřebává ze zažívacího traktu; tato léčivá látka je vylučována z těla v nezměněné formě, takže ji mohou užívat těhotné a kojící ženy.

*Jak při nových, tak i při přetrvávajících trávicích obtížích byste měl/a navštívit lékaře. Ten vyšetří, zda netrpíte onemocněním, které vyžaduje jinou léčbu.

Snadné užívání
  • Tobolky Espumisan® jsou malé a snadno se polykají.
Dobře známá a osvědčená značka
  • Espumisan® je dlouhodobě nejčastěji kupovaným lékem proti nadýmání v České republice.

Má stres vliv na nadýmání?

Stres je jednou z nejčastějších příčin nadýmání. Práce v časovém presu, nedostatek odpočinku nebo jídlo ve spěchu mají negativní vliv na funkci trávicího systému.

Jaké jídlo způsobuje nadýmání?

Správná funkce našeho trávicího systému do značné míry závisí na tom, co jíme. Některé potraviny nebo jídla mohou významně přispět k rozvoji nadýmání, a to byste měl/a vzít do úvahy při sestavování svého jídelníčku.

nadýmání postihuje více než 90 % pacientů trpících zažívacími obtížemi.